2011. január 4., kedd

Rakott zöldség

Ez a mai ebédem. :)
Ajándékba kaptam még jó pár évvel ezelőtt, a "Főzzünk könnyedén" receptkártyákat. Nincs meg az összes, de jóóóó sok van belőle :) Nagyon jó receptek vannak benne.
Ebből választottam a mai ebédemet is.


Rakott zöldség.

Hozzávalók:
25dkg brokkoli
1 kis fej karfiol
2 sárgarépa
15dkg borsó


Mártás:

1 ek olaj
1 ek teljes kiőrlésű liszt
2dl tej
1dl zöldséglében feloldott 1/2 leveskocka
10dkg reszelt sajt

A zöldségeket kevés sós vízben megpároljuk. Leszűrjük. A visszamaradt főzőlében feloldunk 1/2 leveskockát. Az olajból és lisztből világos rántást készítünk és feloldjuk a tejjel és a leveskockás zöldséglével. 5dkg reszelt sajtot keverünk hozzá és összefőzzük.
A mártást a tűzálló tálba tett zöldségekre öntjük, majd megszórjuk a maradék reszelt sajttal és 180 fokos sütőben megpirítjuk kb 15 perc alatt.
Ez négy adag.
Egy adag 290kcal és 24g ch.
Finom! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése