Kezdem egy sütivel. Édesszájú vagyok, így nekem ez fontos.
Keresgéltem a neten, és rátaláltam egy finomnak tűnő mákos süti receptjére.
A receptért hála és köszönet Mariamnak
Egy ici-picit változtattam rajta, mert van amit még ebből se ehetek
Íme a recept:
Almás mákos süti
Hozzávalók:
5 tojás (eredeti receptben 3 tojás van megadva, de én azért tettem többet, mert rizslisztet és ribizli lisztet is tettem bele)
3 evőkanál nyírfacukor (+2 evőkanál méz, de a mézet én kihagytam, mert ezt sem ehetem)
3 db nagy alma lereszelve
10 dkg darált mák
1 tk. sütőpor
5 dkg rizsliszt (e helyett aprószemű zabpehely kellene, de ezt se ehetek)
1 evőkanál lenmagliszt, (eredetileg 2 ek. darált lenmag)
1 evőkanál feketeribizli liszt
½ citrom leve és reszelt
héja
½ kávéskanálnyi őrölt
fahéj (mézeskalács fűszerkeverék is jó)
15 dkg mazsola (eredetileg bármilyen aszalt gyümölcs)
csipet himalája só
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojások sárgáját felhabosítjuk a nyírfacukor egy részével, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keverékbe.
Sütőpapírral bélelt közepes formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük.
Nekem langyosan kissé kesernyés íze volt a máknak, de másnap, sőt harmadnap isteni finom volt.
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverjük, a tojások sárgáját felhabosítjuk a nyírfacukor egy részével, majd a száraz hozzávalókhoz öntjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a keverékbe.
Sütőpapírral bélelt közepes formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 35-40 percig sütjük.
Nekem langyosan kissé kesernyés íze volt a máknak, de másnap, sőt harmadnap isteni finom volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése